Skip to Content

Melyik öblítő a legjobb érzékeny bőr esetében?

Egy nő egy gyapjúból készült pulóvert ölel át
 • Sensitive

  Kényeztesse magát fantasztikusan puha ruhákkal és a Silan érzékeny bőrre való öblítő kímélő, gyengéd illatával! Kifejezetten az érzékeny bőrre kifejlesztve, amellyel megelőzhetjük a bőrirritációt és csökkenthetjük az allergia kialakulásának veszélyét.

Csak azért, mert érzékeny bőrrel rendelkezik, nem ok arra, hogy lemondjon a szépséges, puha és tiszta illatú ruhákról. Ennek ellenére az irritáció gondolata is néha elég ahhoz, hogy elbátortalanítsa az érzékeny vagy allergiás személyeket attól, hogy öblítőt használjanak. Jó hírünk van – erre nincs szükség. Így választhatja ki a leginkább testhezálló öblítőt:

Miért válik irritálttá a bőr?

Egy nő egy ágyon fekszik, megérinti a könyökét

Elgondolkozott már azon, hogy miért nem zavar senkit egy gyapjúpulóver, miközben a merő gondolatától is elkezd viszketni? Az érzékeny bőr egy igen bonyolult téma, leegyszerűsítve két fő oka lehet a legtöbb irritációnak: genetikai hajlam és külső tényezők.

Egyesek olyan idegekkel, erekkel és bőrrétegekkel születnek, amelyek hajlamosabbak a gyulladásra és az irritációra. Ezzel szemben a legtöbbek esetében külső tényezők okozzák az érzékeny bőrt, mint például az időjárás, a víz pH-értéke és az erős vegyszerek. Habár az időjárás irányítása még távol áll, a többi tényező kezelése az érzékeny bőrhöz megfelelő öblítővel roppant egyszerű.

Hogyan segíthet az öblítő

Egy nő egy fehér trikót visel

Az öblítőt azért alkották meg, hogy a ruhák tapintása, kinézete és illata remek legyen. Emellett a megfelelő termék további valós előnyökkel rendelkezik azok esetében, akik érzékeny bőrrel, allergiával vagy irritációs problémákkal élnek együtt:

1. A víz pH-értéke és a kemény felületek
A kemény víz, amelynek magas a pH-értéke és olyan anyagokat tartalmaz, mint a kálcium, magnézium és vas, nem csak a bőrre bír szárító hatással, hanem az anyagokra is. Ennek az eredménye, hogy a ruhák merevek, kemények és kényelmetlenek lesznek. Ez kifejezetten igaz az olyan viszketést okozó anyagokra, mint a gyapjú, amely eleve gyakori viszketéshez és kellemetlenséghez vezethet.

Az öblítő használata a mosás során megakadályozza ezeket a hatásokat, mivel a kondicionáló részecskék megtapadnak a szálakon, kellemes és puha érzetet kölcsönözve az anyagnak. A lágyabb anyagok kevesebb bőrirritációhoz vezetnek, amely jó hír mindenkinek.

2. Vegyianyagok
Egyes összetevők és illatok komoly problémát okozhatnak az érzékeny és allergiás bőr esetében. Ha a kiütések szinte bármikor ellephetik bőrét, akkor a legjobb, ha speciálisan megalkotott öblítőt keres. Ezek enyhébb összetevőkből állnak, azonban frissé teszik a ruhák kinézetét és illatát. Kímélő öblítő kiválasztása során két dolgot tartson szem előtt:

 • Semmi színezék – A színezékek olyan vegyianyagok, amelyek egy adott árnyalatot kölcsönöznek. A mosáshoz használt termékekben ezeknek a mennyisége általában alacsony, azonban gyulladást és irritációt okozhatnak, ezért a legjobb a színezékmentes öblítők keresése.
 • Bőrgyógyászati tesztelés – Biztonságban szeretné tudni bőrét? A legjobb választás egy olyan termék, amely megfelelt bőrgyógyászati teszteken.

A Silan Sensitive mindkét tulajdonságot megtestesíti. A különleges tervezésű formulája nem tartalmaz színezékeket, visszafogott illattal rendelkezik, valamint bőrgyógyászati teszteken megfelelt és tanúsítvánnyal látta el az European Centre for Allergy Research Foundation (ECARF – Európai Allergiakutató Központ Alapítvány).

És mi a helyzet a kicsikkel?

Egy csecsemő ül az ágyon, fehér törölközőbe csavarva

Szülőként tudatosan kell kezelni a vegyianyagokat a gyermekek körül. Biztosan elgondolkodott már azon, hogy lehet biztonságosan használni az öblítőt a ruháikon:

Csecsemők és kisgyermekek – Az öblítő nem ajánlott a család legfiatalabb tagjai számára. A leglágyabb eredmények eléréséhez használjon kímélő mosószert kímélő ciklusok során. Adjon egy kis szódabikarbónát a mosáshoz és szárítsa meg a ruhákat.

Idősebb gyermekek – Legyen válogatós. Használjon kímélő mosószert és öblítőt, kellő odafigyeléssel. Egy kímélő ciklus segítségével csökkentse az agitációt és elektromos töltést, valamint amennyiben lehetséges, kerülje a centrifugát.

Bónusz tippek:

 • Centrifuga használata esetében keverjen össze egy csésze desztillált fehér ecetet és egy teáskanál eukaliptuszos illóolajat, majd permetezze a ruhákra a szálak ellazítása és a kellemes aroma végett.
 • Amennyire csak lehet, kerülje a szintetikus anyagokat. Ha nincs lehetősége, válassza ezeket külön a természetes szövetektől, hogy elkerülje a sztatikus tapadást és bolyhosodást.

Szóval, mire vár? Ideje, hogy Ön és a családja megismerje a puhaság, a kényelem és a kellemes illatok világát!

Kapcsolódó cikkek
 • Tegye illatossá a mosást öblítő segítségével

  Senki sem szeret mosni, de sokkal elviselhetőbb, ha kellemes illat leng minket körbe a mosás, teregetés, vasalás és hajtogatás során. Ha szagos a mosógép vagy a szennyes, esetleg fel szeretné frissíteni a szoba illatát, a Silan-al nem lőhet mellé. Találja meg a legjobb illatú öblítőt az útmutatónk segítségével.

 • 5 gyakori hiba, amely elkerülendő mosás során

  Azt gondolhatja, hogy már pontosan tudja milyen a hatékony mosási rutin, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem lehet javítani rajta. Olvasson tovább, ha készen áll, hogy új szintre emelje mosási szokásait…

 • Az öblítő használata a puhaság eléréséhez

  A profi mosás puha és lágy érzetére, szép és ápolt megjelenésre, valamint finom illatára vágyik? Az öblítő használatának megismerése már fél siker! Fedezze fel, hogyan emelheti magasabb szintre a mosást és el sem tudja majd képzelni életet a frissen mosott anyagok nélkül.