Skip to Content

Az Ön hozzájárulása

Élvezze a csodálatosan puha ruhákat, és közben gondoljon a környezetre - lehetséges ez? Természetesen! Van néhány egyszerű tippünk az Ön számára, amelyek segítségével fenntarthatóbb módon moshat.

A helyes adagolás

A megfelelő mennyiségű öblítő adagolásához néhány szempontot figyelembe kell vennie: mennyi öblítőre van szükség a lágyság és az illat szintjétől függően, valamint a ruha mennyiségétől és a mosógép méretétől függően. A következő tippek segíthetnek az öblítő helyes adagolásában, a környezet érdekében is.

 • Vegye figyelembe az öblítő csomagolásán található adagolási javaslatot: Minden Silan terméken talál adagolási javaslatokat. Megkülönböztetik a kívánt lágyság és illat szintjét.
 • A mosott ruhák mennyisége és a gépek mérete: A csomagoláson feltüntetett adagolási mennyiségek egy 4-5 kg-os mosógép jellemző töltetén alapulnak. Abban az esetben, ha 5,5 kg feletti, nagyobb dobbal rendelkező mosógépe van, a Silan termékeken a nagy gépekhez való adagolási mennyiségre vonatkozó konkrét mennyiségeket is talál.

Hogyan takarítsunk meg energiát

A mosószerek felhasznált energiájának és CO2-lábnyomának közel 80%-át a használati fázis, azaz a tényleges otthoni mosási folyamat okozza. Ez elsősorban a mosógépben lévő víz felmelegítéséhez szükséges energiának köszönhető. Javasoljuk továbbá, hogy töltse meg a mosógépet, amennyire lehet, hogy elkerülje a félig töltött mosási ciklusokat.

Hogyan takarítsunk meg vizet

A mosógép lehető legteljesebb betöltése nemcsak az energia-, hanem a víztakarékosságot is segíti.

Számítsa ki a lábnyomát

Szánjon egy percet a Henkel és a Wuppertal Intézet (Németország) által kifejlesztett lábnyom-kalkulátor használatára, hogy megtudja, személyes életmódbeli döntései hogyan befolyásolják a szénlábnyomát. Minden megadott adatot névtelenül kezelünk

https://www.henkel.com/sustainability/initiatives-and-partnerships/footprint-calculator

 • Küldetésünk

  Teljes mértékben támogatjuk az Egyesült Nemzetek klímaváltozásról szóló párizsi egyezményében foglalt kötelezettségvállalást. Ezért szeretnénk 2040-re klímapozitívvá válni, és aktívan és elkötelezetten hozzá kell járulnunk az éghajlatvédelemhez.

 • A fenntarthatóság a kulcs

  Nagy gondot fordítunk arra, hogy csomagolásunk funkcionális és újrahasznosítható legyen. Sok flanokunk a címke eltávolítása nélkül is újrahasznosítható.

 • Szállítás és logisztika a Henkelnél

  A légkörben lévő CO2 erőteljes növekedése a bolygó felmelegedését okozza, és ez a klímaváltozás fő oka.