Skip to Content

Csomagolásunk

Csomagolásunk: • ELTÁVOLÍTHATÓ CÍMKE • ECOFLOAT® CÍMKE MEGOLDÁS

A Henkel csomagolási stratégiája

A csomagolás kifejlesztésekor nagy gondot fordítunk arra, hogy termékeinket biztonságosan használhassa, miközben csökkentjük a környezeti lábnyomunkat és a hulladék mennyiségét. Csomagolási szakértőink folyamatosan olyan csomagolásokon dolgoznak, amelyek a lehető legalacsonyabb anyagfelhasználással készülnek, és olyan anyagokkal, amelyekhez léteznek nyilvános újrahasznosítási rendszerek. Mivel termékeink teljes életciklusát vizsgáljuk, a csomagolóanyagok ártalmatlanítását vagy újrahasznosítását is figyelembe vesszük. A cél a körforgásos gazdaság megvalósítása a műanyagok esetében, ahogyan ez például a papír esetében már régen megvalósult. Célunk, hogy 2025-re a csomagolásaink 100%-a újrahasznosítható vagy újrafelhasználható legyen.

Célunk továbbá, hogy fogyasztási termékeinkben 50 százalékkal csökkentsük a fosszilis forrásokból származó műanyagok mennyiségét. Ezt az újrahasznosított műanyagok arányának 30% fölé emelésével, a műanyag térfogatának csökkentésével, valamint a bioalapú műanyagok fokozottabb felhasználásával érjük el.

A Henkel elkötelezettségéről itt talál részletes információt: https://www.henkel.com/sustainability/positions/packaging

Újrahasznosításunk és újrahasznosított tartalom

Öblítő termékeink flakonjai mindig keveretlen műanyagból készülnek.  Ezeken címke található. Ennek a vékony címkének az előnye, hogy eltakarja a flakont, amely a nagy mennyiségű újrahasznosított tartalma miatt sárga vagy szürkés színű lehet. A címke testreszabható, így magát a flakont nem kell színezni, és nagyon könnyen újrahasznosítható. Ha elhasználta a flakon tartalmát, kérjük, vegyel le a címkét a flakonról, hogy a flakont újra lehessen hasznosítani pl. dobja sárga kukába. A folyamat megkönnyítése érdekében a címke perforált - és egy „cipzárral” ellátott terméklogó utal rá. Egyes termékeink EcoFloat®*-ot, fenntartható címkét tartalmaznak, amely lehetővé teszi az újrahasznosítást a palack címkéjével együtt. Az EcoFloat®-ról részletes információ itt található: https://ccllabel.com/product/ecofloat/

Silan flakonjaink* teljes újrahasznosíthatóságát az Institute cycloss - HTP tanúsítja. http://cyclos-htp.de/home/ueber-das-institut/

Megjegyzés: *címke nélkül

Csomagolásunk

Csomagolási célunk: 100%-ban újrahasznosítható eltávolítható vagy fenntartható címkével. A körforgásos gazdaság irányába való előrehaladást az okosabb csomagolás megalkotásával mozdítjuk elő az emberek és a bolygó javára.

 • A fogyasztói termékeink csomagolása számos különböző és fontos funkciót tölt be.
 • A körforgásos gazdaságban az erőforrás-fogyasztás csökkenthető, ha az anyagokat a lehető leghosszabb ideig a gazdaság körforgásában tartjuk.
 • Küldetésünk, hogy fenntartható forrásokból származó anyagokat használjunk, és intelligens tervezéssel zárjuk a körforgást.

Céljaink a jövőre nézve

2025-re célunk, hogy csomagolásaink 100%-a újrahasznosítható, újrafelhasználható vagy komposztálható legyen, és hogy Európában 35%-ban újrahasznosított műanyagot használjunk a szépségápolási, mosási és háztartási termékek műanyag csomagolásához. Úgy véljük, hogy a csomagolás fenntarthatósága felé csak akkor lehet előrelépni, ha a csomagolási értéklánc valamennyi szakaszának szervezetei együttműködnek a csomagolásfejlesztés innovációjának előmozdítása és a körforgásos gazdaságot lehetővé tevő újrahasznosítási infrastruktúra javítása érdekében. 

2017-ben például a Henkel partnerséget kötött a Plastic Bankkal, egy társadalmi vállalkozással, amelynek célja, hogy csökkentse az óceáni műanyag mennyiségét, és ezzel egyidejűleg lehetőségeket biztosítson a szegénységben élő emberek számára.

További információ: https://www.henkel.com/sustainability/positions/packaging#Tab-805236_3

 • Küldetésünk

  Teljes mértékben támogatjuk az Egyesült Nemzetek klímaváltozásról szóló párizsi egyezményében foglalt kötelezettségvállalást. Ezért szeretnénk 2040-re klímapozitívvá válni, és aktívan és elkötelezetten hozzá kell járulnunk az éghajlatvédelemhez.

 • Legyen része a mozgalomnak

  A mosószereknél felhasznált energia és a CO2-lábnyom közel 80%-a a használati fázis alatt keletkezik, azaz a tényleges otthoni mosási folyamat során.

 • Mi van benne?

  A Silan fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy Önnek és családjának a legjobb, legmodernebb technológiát nyújtsa a puha ruhákhoz, hosszan tartó illattal.