Skip to Content

3 gyakori öblítő probléma megoldása

Vízzel teli mosógép
 • Naturals

  Tiszta természetes puhaság fenntartható forrásokból és 99%-ban természetes eredetű összetevőkből. 100%-ban vegán.

Ha nem kerül kieresztésre az öblítő, eldugult a mosószeres fiók vagy egyszerűen vízzel telik meg, íme a leggyakoribb öblítőhöz kapcsolódó mosógépes problémák és a gyors megoldások néhány lépésben.

1. öblítőprobléma: az öblítő nem kerül kieresztésre

Öblítő, amelyet a mosószeres fiókba öntenek

Véget ért a mosás és észrevette, hogy a fiók még mindig teli van öblítővel? A teli öblítős fiók egy gyakori probléma, amelyet a legtöbb esetben egyszerű megoldani. Kövesse a lépéseket a megoldáshoz:

 1. Eldugult az öblítő fiókja?
  Ássa elő a mosógép használati útmutatóját és tudja meg, hogyan távolítható el a fiók. Tisztítsa és mossa meg alaposan meleg vízzel, majd csőtisztító segítségével vegye kezelésbe a kis csövet, amelyen keresztül távozik az öblítő. Attól függetlenül, hogy ez volt-e az öblítő kieresztési problémájának oka, nem árt időről időre elvégezni, hogy a mosógép tiszta maradjon és megfelelően működjön.
 2. Elzáródtak a vízbefecskendezők a fiókban?
  Ezt követően ellenőrizze, hogy eldugultak-e a fiók vízbefecskendezői (közvetlen a fiók felett). Amennyiben kemény-vizes területen él, kezelheti vízkőtisztítóval, hogy feloldja ezeket, majd tisztítsa meg a maradékot szivaccsal vagy kefével
 3. Olyan ciklust alkalmaz, amely öblítőt használ?
  Előfordulhat, hogy azért nem távozott az öblítő a fiókból, mert az ciklus nem tartalmaz öblítést. Ellenőrizze az útmutatót és ismételje meg a mosást más beállítással, ha szükséges.
 4. Egy forró mosással tisztítsa meg a gépet
  A dugulás megelőzéséhez rendszeresen mosson a legmagasabb hőmérsékleten és adjon desztillált mosóecetet a fiókokba a megfelelő tisztaság eléréséhez.

2. öblítőprobléma: az öblítő azonnal kieresztésre kerül

Ha az öblítő azonnal kieresztésre kerül, mihelyst bekapcsolja a gépet, akkor csak pocsékolja a terméket. Az öblítő előnyeit épphogy kiélvezheti, azonban túl korán kerül a ciklusba, ezért elmossa a gép az öblítő anyagot. A jó dolog az, hogy észrevette és tehet ellene. A következő módon járjon el:

 1. Túl sok öblítő van a fiókban?
  Ha túltölti a fiókot, az öblítő azonnal kieresztésre kerül. Gondoskodjon arról, hogy kizárólag a maximális szintig tölti az öblítőt (általában egy vonal és a MAX szó jelzi). Ha továbbra is fennáll a probléma, előfordulhat, hogy a szívóérzékelő nem a megjelölt helyen van, ezért próbáljon meg még kevesebb öblítőt tölteni, jóval a vonal alá.
 2. Túl gyorsan és erősen zárja be az öblítős fiókot?
  Ha túl nagy lendülettel zárja be a fiókot, az öblítő ugyanezen okból kifolyólag kerül azonnali kieresztésre. A fröccsenő öblítő a fiókban aktiválhatja a szívócsövet, azonnal leeresztve a fiókot.
Mosógép nyitott ajtóval

3. öblítőprobléma: vízzel teli öblítőtálca

Ha az öblítőtálca vízzel telik meg a mosást követően, előfordulhat, hogy a fenti problémával van dolgunk – vagy egy teljesem újjal. Olvasson tovább.

 1. Eldugult az öblítő fiókja?
  Furcsa, hogy az öblítő kieresztésre kerül, de a víz megmarad, ezért érdemes a fenti módon megtisztítani a fiókot, ez a legegyszerűbb megoldás.
 2. Vízszintes felületen helyezkedik el a mosógép?
  Ha a mosógép nem vízszintes felületen található, túlfolyás alakulhat ki, így a tálca vízzel teli marad. Használjon szintezőt és ellenőrizze a mosógép elejét, hátulját és oldalait. Ha nincs egyensúlyban, azonnal változtasson ezen. Ez számos problémához, és költséges javítási díjakhoz vezethet. Ne ijedjen meg a javítástól – roppant egyszerű a mosógép lábának állítása. Ellenőrizze a mosógép útmutatóját ezzel kapcsolatban.
Az öblítővel kapcsolatos problémák – megoldva!

Most, hogy feltehetőleg megoldódtak a mosógép problémái, élvezze ki a friss, tiszta és lágy ruhákat!

Kapcsolódó cikkek
 • 5 gyakori hiba, amely elkerülendő mosás során

  Azt gondolhatja, hogy már pontosan tudja milyen a hatékony mosási rutin, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem lehet javítani rajta. Olvasson tovább, ha készen áll, hogy új szintre emelje mosási szokásait…

 • Modern rejtélyek: az öblítő szimbóluma

  Hunyja be a szemét és mutasson az öblítő szimbólumára. Nem sikerült? Nincs egyedül. Azonban, ha tökéletes mosást szeretne minden alkalommal, olvassa el a mosógépre vonatkozó útmutatónkat… out our guide to your washing machine…

 • Az öblítő használata a puhaság eléréséhez

  A profi mosás puha és lágy érzetére, szép és ápolt megjelenésre, valamint finom illatára vágyik? Az öblítő használatának megismerése már fél siker! Fedezze fel, hogyan emelheti magasabb szintre a mosást és el sem tudja majd képzelni életet a frissen mosott anyagok nélkül.