Silan Silan Suprême

Lágyító anyagok

A Silan formula lágyító összetevője az Esterquat (kvartener észtervegyület). A kvartener észtervegyületet a lágy és puha tapintás és érzet létrehozására használják. Ezek a lágyító összetevők kationos töltéssel rendelkező zsírsavakon alapulnak. 

Jó tudni

A kvartener észtervegyületet a lágy és puha tapintás és érzet létrehozására használják. A felületi hatásnak köszönhetően a vasalás könnyebbé válik.További előny az antisztatikus hatás és a szálak megerősítése, ami a textíliák jobb szakítószilárdságát eredményezi. A múltban a kvartener észtervegyületek nem voltak biológiailag lebonthatók. A modern kvartener észtervegyületek biológiailag teljesen lebonthatók.

Hogyan használjuk a lágyítószereket?

Minden általunk használt összetevőt megfelelően értékelünk a fogyasztói és környezeti biztonság szempontjából. A kvartener észtervegyület zsírsav része különböző eredetű lehet. A forrás lehet állati vagy növényi eredetű. Alapvetően számos kémiai folyamat szükséges ahhoz, hogy a különböző nyersanyagokból összetevőket állítsunk elő. Az általunk felhasznált alapanyagok többségét nem saját magunk állítjuk elő, hanem speciális gyártóktól vásároljuk meg.

 • Felelősségünk
  Küldetésünk
  Teljes mértékben támogatjuk az Egyesült Nemzetek klímaváltozásról szóló párizsi egyezményében foglalt kötelezettségvállalást. Ezért szeretnénk 2040-re klímapozitívvá válni, és aktívan és elkötelezetten hozzá kell járulnunk az éghajlatvédelemhez.
 • Az Ön hozzájárulása
  Legyen része a mozgalomnak
  A mosószerek felhasznált energiájának és CO2-lábnyomának közel 80%-át a használati fázis, azaz a tényleges otthoni mosási folyamat okozza.
 • Gyártási út
  Szállítás és logisztika a Henkelnél
  A légkörben lévő CO2 erőteljes növekedése a bolygó felmelegedését okozza, és ez a klímaváltozás fő oka.