Skip to Content

Lágyító anyagok

A Silan formula lágyító összetevője az Esterquat (kvartener észtervegyület). A kvartener észtervegyületet a lágy és puha tapintás és érzet létrehozására használják. Ezek a lágyító összetevők kationos töltéssel rendelkező zsírsavakon alapulnak.

Jó tudni

A kvartener észtervegyületet a lágy és puha tapintás és érzet létrehozására használják. A felületi hatásnak köszönhetően a vasalás könnyebbé válik.További előny az antisztatikus hatás és a szálak megerősítése, ami a textíliák jobb szakítószilárdságát eredményezi. A múltban a kvartener észtervegyületek nem voltak biológiailag lebonthatók. A modern kvartener észtervegyületek biológiailag teljesen lebonthatók.

Hogyan használjuk a lágyítószereket?

Minden általunk használt összetevőt megfelelően értékelünk a fogyasztói és környezeti biztonság szempontjából. A kvartener észtervegyület zsírsav része különböző eredetű lehet. A forrás lehet állati vagy növényi eredetű. Alapvetően számos kémiai folyamat szükséges ahhoz, hogy a különböző nyersanyagokból összetevőket állítsunk elő. Az általunk felhasznált alapanyagok többségét nem saját magunk állítjuk elő, hanem speciális gyártóktól vásároljuk meg.

  • Küldetésünk

    Teljes mértékben támogatjuk az Egyesült Nemzetek klímaváltozásról szóló párizsi egyezményében foglalt kötelezettségvállalást. Ezért szeretnénk 2040-re klímapozitívvá válni, és aktívan és elkötelezetten hozzá kell járulnunk az éghajlatvédelemhez.

  • Legyen része a mozgalomnak

    A mosószereknél felhasznált energia és a CO2-lábnyom közel 80%-a a használati fázis alatt keletkezik, azaz a tényleges otthoni mosási folyamat során.

  • Szállítás és logisztika a Henkelnél

    A légkörben lévő CO2 erőteljes növekedése a bolygó felmelegedését okozza, és ez a klímaváltozás fő oka.