Silan Silan Suprême

Dolgok, amiket nem tudott az öblítőről

Mi is az öblítő? Valószínűleg tudja a választ a kérdésre. Azonban hogyan működik az öblítő? Miután megértette, hogyan működik az illatos, lágyító mosószer-adalékanyag, megismerhet egy alternatív felhasználásokkal teli világot. Ugorjon fejest az útmutatónkba azon jellemzőkkel kapcsolatban, amiket nem tudott az öblítőről...

Mi az az öblítő?

Kezdjük az alapokkal. Az öblítő öblít – ez elég egyértelmű, hiszen a neve is ezt sugallja. Azonban a kellemes és puha tapintású szövetek mellett számtalan további előnyt nyújthat a mosás során. Védi a szálakat, csökkenti a statikus vonzást és hosszantartó illatot ad a frissen mosott szöveteknek. Az öblítővel mosott ruhákat egyszerűbb vasalni és gyorsabban száradnak… és ezek csak a rendeltetésszerű használat előnyei! Az öblítő előtti időkben desztillált fehér ecetet használtak a mosószer savas PH-szintjének kiegyenlítésére és a szövet lágyabbá tételére. Szerencsére manapság már nem kell ecetszagot éreznünk a teregetést követően. A több éves kutatás- fejlesztésnek köszönhetően egy hihetetlenül hatékony, multifunkcionális terméket használhatunk.

Hogyan működik az öblítő?

A mosógép egy speciális rekeszébe öntenek egy folyadékot - ez az öblítő használat legelterjedtebb formája - ami  automatikusan eloszlik az öblítési ciklus során, a tisztítás és szárítás fázisa között. A kondicionáló részecskék lágyabbá teszik a szövetet, valamint csökkentik  az elektrosztatikus töltésekre való érzékenységet. Hogyan? A pozitív töltésű ionok, úgynevezett kationos felületaktív anyagok vonzódnak a negatív töltésű ionokhoz a szövet felületén. A töltés kiegyenlítésével megakadályozzák a szövetek közötti elektrosztatikus kapcsolatok okozta merevséget. Emellett megelőzik az elektromos töltöttség okozta ismerős problémákat, mint például a tapadás, ropogás és „szikrázás”. A folyamat hidrofób tulajdonságokkal is ellátja a szövetet.

Az öblítő alternatív felhasználási módjai

Az öblítő egyes kiváló hatásai más területeken is bevethetőek. Bizonyos esetekben ezek a tippek az antisztatikus jellemzőket, mások a lágyító tulajdonságot, vagy egyszerűen a jó illatot használják ki. Találjon ötleteket az öblítő legjobb alternatív felhasználási módjainak segítségével.

1. Tisztítson ecseteket öblítő segítségével

Ecset és tároló egy rózsaszín festékes háttér előtt

Mindenki ismeri az érzést, amikor egy tökéletes ecset használhatatlanná válik a tisztítást követően, nemde? Puhítsa meg a merev ecseteket azáltal, hogy egy csepp öblítővel ellátott vízbe áztatja.

2. Szabaduljon meg az elektromos töltéstől öblítő segítségével

Ugyanaz az antisztatikus hatás, amely megakadályozza, hogy ruhái tapadjanak és ropogjanak, megvédheti Önt a szőnyeg okozta "szikrázástól" is. Csak oldjon fel egy kupak Silan öblítőt egy liter vízben, és óvatosan permetezze a szőnyegre. Ne használjon túl sokat és gondoskodjon arról, hogy érintetlen maradjon a felület, amíg meg nem szárad. Bónusz: a szőnyeg illatozni fog a következő hetekben.

3. Áztassa be piszkos sütőedényeit öblítővel

Szivacsra öntött mosogatószer

Továbbra is szüksége lesz mosógatószerre, hogy megtisztítsa edényeit a sült ételmaradványoktól, azonban jelentősen megkönnyíti a dolgát, ha egy piszkos sütőedényt öblítős vízben áztat, lehetőleg egy éjszakán át.

4. Tartsa távol a port, az állatszőrt és sok más nem kívánatos dolgot öblítője segítségével

Emlékszik az öblítő antisztatikus tulajdonságára ami megakadályozza,hogy ruhái a bőréhez, ruhájához pedig haj, por vagy akár szösz tapadjanak? Ugyanez az elv vonatkozik az öblítővel kezelt más felületekre is. Használja a szőnyeg esetében bemutatott megoldást (lásd fent)  fa-, fém- vagy üvegfelületeken és kezelje vele azokat a kárpitozott bútorokat, amelyeken a kis kedvencei előszeretettel üldögélnek és szőröznek össze.

5. Üvegfelületek, zuhanyzóajtók és rozsdamentes acél tisztítása öblítővel

Üveg tisztítása kék háttér előtt

Az öblítő (a korábban bemutatott oldat permetként) segíthet eltávolítani a vízkő foltokat és ujjlenyomatokat, valamint megtisztítja az üveg-, plexi- vagy acélfelületeket is. Bónusz: az ablakok és a tükrök pormentesek lesznek, miután végez.

6. Saját készítésű légfrissítő öblítő használatával

Ha megtalálja a megfelelő öblítőt, az illata mindenhova követni fogja. Visszaköszön a frissen mosott ágyneműn, a tiszta ruhákon és a kedvenc puha pulóverén, így minden csodás és friss illattal pompázik. Miért ne használhatnánk fel az otthoni levegő frissítéséhez is? Oldjon fel egy kupak Silan öblítőt egy mutatós üvegtárolóban, és helyezen el benne néhány áteresztő pálcikát. Improvizáljon, bambuszrudak, egyszer használatos evőpálcikák vagy akár jégkrémes pálcikák is megfelelnek a célra.

Mi a közös a puha ecsetekben, az állatszőrtől mentes szőnyegekben és a csillogóan tiszta edényekben? Mind elérhető öblítő segítségével! Tudja meg, hogyan…