Silan Silan Suprême

Csomagolásunk:
Flakon 100%-ban újrahasznosított műanyagból • eltávolítható címke

A Henkel csomagolási stratégiája

A csomagolás kifejlesztésekor nagy gondot fordítunk arra, hogy termékeinket biztonságosan használhassa, miközben csökkentjük a környezeti lábnyomunkat és a hulladék mennyiségét. 

Csomagolási szakértőink folyamatosan olyan csomagolásokon dolgoznak, amelyek a lehető legalacsonyabb anyagfelhasználással készülnek, és olyan anyagokkal, amelyekhez léteznek nyilvános újrahasznosítási rendszerek.Mivel termékeink teljes életciklusát vizsgáljuk, a csomagolóanyagok ártalmatlanítását vagy újrahasznosítását is figyelembe vesszük. A cél a körforgásos gazdaság megvalósítása a műanyagok esetében, ahogyan ez például a papír esetében már régen megvalósult.

Célunk, hogy 2025-re a csomagolásaink 100 százaléka újrahasznosítható vagy újrafelhasználható legyen. Emellett növelni szeretnénk a már újrahasznosított műanyag arányát a csomagolásainkban.

A Henkel elkötelezettségéről itt talál részletes információt: https://www.henkel.com/sustainability/positions/packaging

A fenntarthatóság fontos téma a Henkel számára. Termékeinket a teljes életciklusuk során vizsgáljuk: a nyersanyagoktól az ártalmatlanításig vagy a csomagolóanyagok újrahasznosításáig.  A hulladék csökkentése érdekében csomagolóanyag-fejlesztőink folyamatosan olyan csomagolásokon dolgoznak, amelyek a lehető legkevesebb anyagot használják fel, és olyan anyagokat, amelyekre léteznek nyilvános újrahasznosítási rendszerek. A Silan esetében a flakonjaink 100% rPET-ből (újrahasznosított PET műanyag) készülnek, elvátolítható címkével.

Újrahasznosításunk és újrahasznosított tartalom

Öblítő termékeink flakonjai mindig keveretlen műanyagból készülnek.  Sőt, a Silan márkánk számos ilyen flakonja 100%-ban újrahasznosított anyagból készül. Ezeken címke található. Ennek a vékony címkének az előnye, hogy eltakarja a flakont, amely a nagy mennyiségű újrahasznosított tartalma miatt sárga vagy szürkés színű lehet. A címke testreszabható, így magát a flakont nem kell színezni, és nagyon könnyen újrahasznosítható. Ha elhasználta a flakon tartalmát, kérjük, vegyel le a címkét a flakonról, hogy a flakont újra lehessen hasznosítani pl. dobja sárga kukába. A folyamat megkönnyítése érdekében a címke perforált - és egy „cipzárral” ellátott terméklogó utal rá. 

 

Silan flakonjaink* teljes újrahasznosíthatóságát az Institute cycloss - HTP tanúsítja.

http://cyclos-htp.de/home/ueber-das-institut/

Megjegyzés: *címke nélkül

Csomagolásunk

Csomagolási célunk: 100%-ban újrahasznosítható, eltávolítható címke. A körforgásos gazdaság irányába való előrehaladást az okosabb csomagolás megalkotásával mozdítjuk elő az emberek és a bolygó javára.

 • A fogyasztói termékeink csomagolása számos különböző és fontos funkciót tölt be.
 • A körforgásos gazdaságban az erőforrás-fogyasztás csökkenthető, ha az anyagokat a lehető leghosszabb ideig a gazdaság körforgásában tartjuk.
 • Küldetésünk, hogy fenntartható forrásokból származó anyagokat használjunk, és intelligens tervezéssel zárjuk a körforgást.

Céljaink a jövőre nézve

2025-re célunk, hogy csomagolásaink 100%-a újrahasznosítható, újrafelhasználható vagy komposztálható legyen, és hogy Európában 35%-ban újrahasznosított műanyagot használjunk a szépségápolási, mosási és háztartási termékek műanyag csomagolásához. Úgy véljük, hogy a csomagolás fenntarthatósága felé csak akkor lehet előrelépni, ha a csomagolási értéklánc valamennyi szakaszának szervezetei együttműködnek a csomagolásfejlesztés innovációjának előmozdítása és a körforgásos gazdaságot lehetővé tevő újrahasznosítási infrastruktúra javítása érdekében. 

2017-ben például a Henkel partnerséget kötött a Plastic Bankkal, egy társadalmi vállalkozással, amelynek célja, hogy csökkentse az óceáni műanyag mennyiségét, és ezzel egyidejűleg lehetőségeket biztosítson a szegénységben élő emberek számára.

További információ: https://www.henkel.com/sustainability/positions/packaging#Tab-805236_3

 • Felelősségünk
  Küldetésünk
  Teljes mértékben támogatjuk az Egyesült Nemzetek klímaváltozásról szóló párizsi egyezményében foglalt kötelezettségvállalást. Ezért szeretnénk 2040-re klímapozitívvá válni, és aktívan és elkötelezetten hozzá kell járulnunk az éghajlatvédelemhez.
 • Az Ön hozzájárulása
  Legyen része a mozgalomnak
  A mosószerek felhasznált energiájának és CO2-lábnyomának közel 80%-át a használati fázis, azaz a tényleges otthoni mosási folyamat okozza.
 • Összetevők
  Mi van benne?
  A Silan fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy Önnek és családjának a legjobb, legmodernebb technológiát nyújtsa a puha ruhákhoz, hosszan tartó illattal.